dailyviral

Ένας άντρας γράφει στη γυναίκα του για την αλήθεια του να περνάει μία ολόκληρη ζωή μαζί της

Ο Dale Partridge είναι επιχειρηματίας, αγρότης, ομιλητής στο TEDx, σύμβουλος μεγάλων επιχειρήσεων και συγγραφέας. Είναι ακόμα σύζυγος και μπαμπάς.

Ο Dale θα μπορούσε να αποτελεί και πρότυπο συζύγου, για πολλές γυναίκες, καθώς ο τρόπος με τον οποίον αντιλαμβάνεται την έννοια του γάμου και τη σημασία της γυναίκας είναι μοναδικός και ιδιαίτερα συγκινητικός.

Πριν λίγο καιρό δημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook ένα μήνυμα αφιερωμένο σε… όλες τις γυναίκες, με τις οποίες έχει παντρευτεί στη ζωή του, το οποίο θα πρέπει να διαβάσει κάθε άντρας –παντρεμένος ή μη.

«Οι άντρες ανησυχούν τρομερά ότι αν παντρευτούν θα πρέπει να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους με “μόνο μία γυναίκα”. Αυτό, όμως, δεν είναι αλήθεια. Εγώ ερωτεύτηκα μία 19χρονη αναρριχήτρια, παντρεύτηκα μία 20χρονη λάτρη των ζώων, έκανα οικογένεια με μία 24χρονη μητέρα, έφτιαξα μια φάρμα με μία 25χρονη νοικοκυρά και σήμερα είμαι παντρεμένος με μία σοφή 27χρονη γυναίκα.

Αν το μυαλό σας είναι υγιές, δεν θα βαρεθείτε ποτέ να είστε “μόνο με μία γυναίκα”. Για την ακρίβεια, θα εκπλαγείτε με το πόσες υπέροχες, διαφορετικές εκδοχές της θα βρίσκεστε παντρεμένοι στην πάροδο των χρόνων.

Μην λέτε όχι στον γάμο, πείτε ναι και συνεχίστε να λέτε ναι, μέχρι την ημέρα που θα πεθάνετε.»

Το post του Dale φαίνεται πως άγγιξε τις καρδιές πολλών αντρών και γυναικών, γι’αυτό και έχει κοινοποιηθεί μέσα σε 20 μέρες περίπου 290 χιλιάδες φορές. Και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο νέος σύζυγος και μπαμπάς αποδεικνύει την πίστη του στον θεσμό του γάμου. Σε άλλο παλαιότερο post του έχει γράψει:

«Όταν κάποιος παντρεμένος μου ζητά να τον βοηθήσω στη δουλειά του, πρώτα τον ρωτάω για τη γυναίκα του. Γιατί δεν θέλω ποτέ να βοηθήσω κάποιον να πετύχει στην καριέρα του, αλλά ταυτόχρονα να καταστρέψει τον γάμο του.

Εμείς οι άντρες πρέπει να καταλάβουμε ότι τον σεβασμό δεν τον κερδίζουμε με το ύψος του μισθού μας, αλλά με το επίπεδο της λάμψης που εκπέμπει η γυναίκα που ισχυριζόμαστε ότι αποτελεί προτεραιότητα στη ζωή μας. Εκείνη είναι το σύμβολο της επιτυχίας σου. Εκείνη είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής σου.

Ο γάμος είναι μία δέσμευση με πολλές προκλήσεις. Έχει το κόστος του. Και ίσως αυτό να είναι ένα όνειρο που δεν κυνήγησες ποτέ, μία εξέλιξη στην καριέρα σου που δεν κατάφερες να έχεις ή ένα πλάνο που δεν μπόρεσες να ακολουθήσεις.

Συμπερασματικά: Η δουλειά μας δεν θα πρέπει ποτέ να θέτει σε κίνδυνο τον γάμο μας. Η ερώτηση, όμως, που έχω να σας κάνω είναι η εξής: Νιώθει η γυναίκα σας ότι την αγαπάτε; Νιώθει ότι ανταποκρίνεστε στους τομείς για τους οποίους περιμένει από εσάς να είστε υπεύθυνοι; Εσείς νιώθετε ότι εκπληρώνετε τον ρόλο που ο Θεός σας κάλεσε να παίξετε στη σχέση σας;

Έτσι, πριν αναζητήσετε την επόμενη στρατηγική μάρκετινγκ ή προσλάβετε έναν νέο σύμβουλο επιχειρήσεων, σκεφτείτε μήπως τον χρόνο αυτό θα ήταν καλύτερα να τον επενδύσετε στη γυναίκα, με την οποία συμφωνήσατε να μοιραστείτε τη ζωή σας, χρόνια πριν.

Δεν είναι κακό να “σκίζετε” στην καριέρα σας. Όμως μην το κάνετε ποτέ εις βάρος κάποιου, για τον οποίον είχατε ορκιστεί ότι θα δίνατε και τη ζωή σας.».

Τελευταία ενημέρωση: