dailyviral

Μητέρα παίρνει αγκαλιά το μωρό της για πρώτη φορά 7 μέρες μετά τη γέννα αφού λίγο έλειψε να πεθάνει

Αυτή είναι η συγκινητική στιγμή που μια μητέρα αντίκρισε το μωρό της για πρώτη φορά, επτά μέρες μετά το σηπτικό σοκ που έπαθε κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Η 28χρονη Emilie Gentry, παραλίγο να πεθάνει μετά τη βακτηριακή λοίμωξη με chorioamnionitis, η οποία επηρεάζει τη μήτρα και το αμνιακό υγρό που περιβάλλει το μωρό.

Ο γιατρός αναγκάστηκε να την υποβάλει σε καισαρική τομή στις 39 εβδομάδες, όταν η αρτηριακή πίεσή της έπεσε σε επικίνδυνο επίπεδο και δεν μπορούσε να ακούσει την καρδιά του μωρού.

Είχε ανεβάσει επίσης υψηλό πυρετό, κάτι που έδειχνε ότι υπήρχε λοίμωξη.

Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης όταν οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η μήτρα της είχε αρχίσει να γεμίζει με πύον και οι πνεύμονες, τα νεφρά και το ήπαρ ήταν στα πρώιμα στάδια της παύσης λειτουργίας τους.

Ο χειρούργος της Gentry στο νοσοκομείο του Providence στην Ουάσινγκτον έφερε στον κόσμο τον γιο της, Edward Jack, στις 24 Αυγούστου του 2016, αλλά η νέα μαμά είπε ότι τρομοκρατήθηκε όταν δεν τον άκουσε να κλαίει.

Μια ομάδα ιατρών ανέλαβε για 6 λεπτά το μωρό μέχρι που η καρδιά του άρχισε να χτυπάει και αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Seattle Children’s Hospital.

Η Gentry, δεν γνώρισε τον γιο της πριν μεταβεί στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση όπου οι γιατροί πάλεψαν για να περιορίσουν τη λοίμωξή της.

Η Gentry είδε το μωρό για πρώτη φορά 24 ώρες μετά τη γέννησή του στο Facetime χάρη στον αρραβωνιαστικό της, τον Billy, ο οποίος έκανε πολλά χιλιόμετρα καθημερινά για να πηγαινοέρχεται και στα δύο νοσοκομεία.

Επτά ημέρες μετά την τραυματική γέννα, το μωρό πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και η μητέρα κράτησε τον γιο της στην αγκαλιά της για πρώτη φορά.

“Η πρώτη φορά που είδα το μωρό μου ήταν στο Facetime,” είπε η Gentry. “Ήταν πολύ συγκινητικό, θυμάμαι το χαριτωμένο μικρό του πρόσωπο κι ότι ήθελα να του μιλήσω”.

“Μόλις άκουσε τη φωνή μου, μπορώ να πω ότι την αναγνώρισε”, είπε, ” και μου έδωσε ένα χαριτωμένο μικρό χαμόγελο.”

“Το μωρό έχει περάσει τους τελευταίους εννέα μήνες μέσα μου και ξαφνικά έφυγε μακριά μου”, είπε. “Δεν μπορούσα να αντέξω στην ιδέα ότι υπέφερε σε άλλο νοσοκομείο.”

“Δεν τον γνώρισα μέχρι που ήταν επτά ημερών,” είπε. “Στις 31 Αυγούστου, ο Billy ήρθε στο νοσοκομειακό μου δωμάτιο. Αυτή ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της ζωής μου.”

“Όταν μπήκε στην αγκαλιά μου, αμέσως με γλίστρησε μέσα της. Ήταν σαν να έλεγε «Αυτή είναι η μαμά μου»,” είπε η Gentry.

Η Gentry βγήκε από το νοσοκομείο την επόμενη μέρα, αλλά είχε εφιάλτες λόγω της παραμονής της στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια διαγνώστηκε με διαταραχή μετατραυματικού στρες και κατάθλιψη μετά τον τοκετό, αλλά ένας συνδυασμός φαρμάκων, θεραπείας και ομάδων στήριξης έκανε την ψυχική υγεία της να βελτιώνεται.

“Τους επόμενους μήνες ξυπνούσα και έκλαιγα”, είπε η Gentry. “Οι εφιάλτες μου ήταν τόσο κακοί. Είχα διαγνωστεί με μετατραυματικό στρες και πάλεψα να δεθώ με το μωρό μου. Ήταν πολύ άσχημη κατάσταση, αλλά είμαι σε καλό στάδιο τώρα.”

Η Gentry αισθάνεται ευγνώμων που η εμπειρία της δεν την άφησε με μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας, αλλά παλεύει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν θα αποκτήσει στο μέλλον άλλα παιδιά.

Φοβούμενοι από την εμπειρία τους, το ζευγάρι συμφώνησε ο 39χρονος Billy να κάνει αγγειεκτομή, μια διαδικασία που θα εμποδίσει την Gentry να μείνει έγκυος στο μέλλον.

“Είμαι πολύ τυχερή που δεν υπήρξε καμία μακροπρόθεσμη βλάβη στην υγεία μου”, είπε. “Ο γιατρός μου είπε ότι η περίπτωσή μου παραλίγο να καταλήξει σε θάνατο. Δεν υπήρξε καμία βλάβη στη μήτρα μου, αλλά ο σύζυγός μου αποφάσισε να κάνει αγγειεκτομή. Είπε ότι δεν θα άντεχε να με χάσει ή να το περάσει αυτό ξανά. Συναισθηματικά αυτό ήταν πολύ δύσκολο για μένα.”

Η Gentry, η οποία είναι επίσης μητριά του 9χρονου Hank, του γιου του Billy, δήλωσε ότι ανησυχεί μήπως ο EJ έχει στο μέλλον προβλήματα υγείας.

“Ανησυχούμε μήπως η περιπέτεια της υγείας του του αφήσει κάποιο κουσούρι. Έχει μια μικρή καθυστέρηση στην ομιλία, αλλά πιστεύουμε ότι είναι ένα πολύ έξυπνο αγόρι. Πολύ κουλ και πολύ αστείο.”

“Είναι τόσο αγαπησιάρης, δίνει πάντα φιλιά μπαμπά στη μαμά και το μπαμπά”, είπε. “Ο Hank και ο EJ είναι οι καλύτεροι φίλοι. Ο EJ αγαπά να χορεύει κάθε φορά που βάζουμε μουσική.”

Η Gentry πρόκειται να παντρευτεί τον Billy στις 22 Ιουλίου.

“Δεν μπορώ να περιμένω, είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα παντρευτώ τον Billy”,είπε. “Ποτέ δεν θα τα κατάφερνα χωρίς εκείνον.”

πηγή : diaforetiko.gr

Τελευταία ενημέρωση: