dailyviral

Η θαυματουργή ιστορία με τα σιαμαία κοριτσάκια που θα ζούσαν μόνο 1 μέρα και σήμερα είναι 10 χρονών

Για δέκα χρόνια, δύο σιαμαία δίδυμα που μοιράζονται έναν εγκέφαλο και ένα κρανίο, αψήφησαν τις προσδοκίες των γιατρών τους και τώρα η θαυματουργή τους ιστορία παρουσιάστηκε σε ένα νέο ντοκιμαντέρ.

Η Tatiana και η Krista Hogan έφεραν στην οικογένειά τους τόση μεγάλη χαρά και ευτυχία, αφού ζουν την κάθε τους μέρα στο έπακρο και πηγαίνουν στο σχολείο όπως και τα άλλα παιδιά στον Καναδά.

Όταν γεννήθηκαν η Tatiana και η Krista, οι γονείς τους, η Felicia και ο Brendan, προειδοποιήθηκαν να προετοιμαστούν για τα χειρότερα, αφού οι γιατροί δεν περίμεναν πως τα παιδιά αυτά θα επιβίωναν.

For ten years, conjoined twins, Tatiana and Krista Hogan (pictured), who share a brain and a skull, have defied their doctors' expectations, and now their miraculous story has been featured in a new documentary

Αλλά σήμερα, τα δίδυμα, που ζουν με την οικογένειά τους στο Vernon της Βρετανικής Κολομβίας, συνεχίζουν να αψηφούν τις προσδοκίες και να απολαμβάνουν τη ζωή τους με τους συμμαθητές τους.

Στο νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο Inseparable, η Tatiana και η Krista δείχνουν στον κόσμο πώς είναι να μοιράζεσαι την κάθε στιγμή της ζωής σου.

Tatiana and Krista have brought their family so much joy and happiness as they live each day to the fullest and attend school like other Canadian children. The pair are seen blowing out their candles on their 10th birthday 

Τα δίδυμα εκτός από το να επικοινωνούν με τα μάτια, μοιράζονται επίσης τα ίδια συναισθήματα και πονάνε και οι δύο όταν χτυπάει η μια.

Η καθεμία ελέγχει τα δικά της άκρα, ωστόσο, μπορεί να ελέγξει και τα άκρα της άλλης.

Σύμφωνα με τη μητέρα τους Felicia, τα κορίτσια λατρεύουν να πηγαίνουν στο σχολείο, να βλέπουν Power Rangers και να τρώνε κέικ.

When Tatiana and Krista (pictured with their grandmother), were born, their parents, Felicia and Brendan, were warned to prepare for the worst as the children were not expected to survive the day

Επιπλέον, η μητέρα τους λέει ότι είναι πάντα χαμογελαστές και φέρνουν σ’ εκείνη και στον πατέρα τους, Brendan, μεγάλη χαρά μαζί με τα άλλα παιδιά τους, τη 13χρονη Rosa, τον 11χρονο Christopher, και την 7χρονη Shayleigh.

“Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τίποτα απ’ όσα μπορούν να κάνουν τώρα. Ο δεσμός τους είναι απίστευτος και η επικοινωνία τους μοναδική,” λέει η Felicia στο ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα στο CBC.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της Felicia, οι Hogans είχαν μάθει ​​ότι τα μωρά τους ήταν ενωμένα στο κεφάλι και ότι το μέλλον τους θα ήταν αβέβαιο.

The Hogans were given the news that their babies were joined at the head and that their futures would be uncertain during Felicia's pregnancy

Αλλά η μητέρα τους δήλωσε ότι η έκτρωση «δεν ήταν επιλογή» για ‘κείνη. Αντ’ αυτού, τα δίδυμα παρακολουθούνταν συνεχώς από τη γέννησή τους – και οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι από το πώς λειτουργεί ο κοινός εγκέφαλός τους.

In clips from the documentary, the twins are seen riding a specially-built bicycle, gliding down hills on toboggans and cross country skiing. The girls are also given swimming lessons (pictured) as part of their physical therapy

Σε κλιπ από το ντοκιμαντέρ, τα δίδυμα κάνουν σκι και βόλτες με το ποδήλατό τους. Τα κορίτσια κάνουν επίσης μαθήματα κολύμβησης ως μέρος της φυσικοθεραπείας τους. Τα δίδυμα πάσχουν από επιληψία και είναι διαβητικά. Παίρνουν χάπια, κάνουν συχνά εξετάσεις αίματος και χρειάζονται καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης, σύμφωνα με το CBC.

Their mother said abortion 'was not an option'. Instead, the pair have been constantly monitored since birth - and caused marvel among doctors who area astonished over how their shared brain works

Αλλά ενώ αισθάνονται τα ίδια πράγματα, έχουν διαφορετικές προσωπικότητες.

“Με την πάροδο των χρόνων, η Tatiana έγινε ένα δυναμικό κορίτσι,” λέει η μητέρα τους. “Η Krista είναι πιο ήσυχη και κλείνεται συχνά στο καβούκι της.”

Ο Δρ. Douglas Cochrane, ένας νευροχειρουργός που παρακολουθεί τα κορίτσια είπε το 2015:

“Με εκπλήσσει το πώς είναι τόσο ίδιες αλλά ταυτόχρονα τελείως διαφορετικές και το πώς αντιμετωπίζουν ένα λάθος της φύσης για να ζήσουν μια υγιή ζωή.”

But now, the twins, who live with their family in Vernon, British Columbia, have continued to defy expectations and enjoy similar lives to their classmates. The twins are seen in class working on their assignment. They are currently in the sixth grade

Η γιαγιά τους, Louise McKay, δήλωσε ότι συνεχίζουν να αψηφούν τις πιθανότητες με την εκπληκτική ζωή που ζουν.

Τα κορίτσια έχουν μάθει πώς να τρέχουν και να παίζουν μαζί, αλλά δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί κατά πόσο μοιράζονται ή όχι τις σκέψεις τους. Ωστόσο, τα δίδυμα λένε ότι καταλαβαίνει η μία την άλλη χωρίς να χρειάζεται να μιλήσουν.

Uncertain: When the twins were born, doctors thought they might not survive the day

Από τον Σεπτέμβριο του 2017, τα δίδυμα πηγαίνουν σε ένα κανονικό σχολείο όπου ξεκίνησαν την έκτη τάξη.

Ενώ τα κορίτσια αγαπούν η μία την άλλη,  τσακώνονται όπως όλα τα αδέρφια και η Felicia είπε ότι πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις για να τα πάνε καλά – αφού θα είναι μαζί για πάντα.

“Υπάρχουν στιγμές που τσακώνονται και υπάρχουν στιγμές που είναι πολύ ήσυχες κι αγαπημένες.”

Τα κορίτσια δεν θα μπορέσουν ποτέ να χωριστούν και να ζήσουν ανεξάρτητα λόγω του τρόπου με τον οποίο συνδέονται οι εγκέφαλοί τους.

Not only do the twins see through one another's eyes, they also share emotions and feel it when the other is tickled

“Οι άνθρωποι πάντα ρωτούν πότε θα χωριστούν αλλά αυτό δεν θα συμβεί ποτέ,” είπε η McKay.

Η Felicia Hogan δήλωσε ότι ο καλύτερος τρόπος να περιγραφεί η σύνδεση των εγκεφάλων τους είναι σαν ένα φερμουάρ – υπάρχουν δύο ξεχωριστοί εγκέφαλοι, αλλά ο τρόπος με τον οποίο συγχωνεύονται καθιστά αδύνατη την αποσύνδεσή τους.

While each controls her own limbs, both twins can control each of the other's legs and arms

Γι’ αυτό, τα κορίτσια έχουν μάθει πώς να ζουν μαζί και οι γονείς τους δεν αφήνουν το γεγονός ότι είναι σιαμαίες να τους κρατήσει πίσω στη ζωή τους.

“Δεν τους λέμε ποτέ ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι,” δήλωσε η Felicia το 2015. “Τους λέμε να προσπαθούν και πως μπορούν να κάνουν τα πάντα.”

Τελευταία ενημέρωση: